Over Looyint

Looyint is een relatief jong en dynamisch trainings- en interim bureau en is opgericht in 2008, destijds als HCN Interim & Training. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelingen van mensen en teams in (klant) contact omgevingen door middel van diverse mensgerichte trainingen, het selecteren en detacheren van interim specialisten én het doen van onderzoek & advies op het gebied van klantgerichtheid en klantbeleving. Dit doen wij in zowel in de private sector, de overheid als de non-profit sector. Tot onze doelgroep rekenen wij alle organisaties waar optimalisatie van klantcontact in de breedste zin van het woord nodig is.

Looyint maakt deel uit van het Customer Experience Management Team, een drietal bedrijven, die allen in hun niche een toegevoegde waarde leveren aan de optimale klantbeleving, de Customer Experience.

KLANTCONTACT DAT ER TOE DOET

Looyint helpt mensen en organisaties veranderen, door te focussen op veranderprocessen. We bereiken resultaten door inzet van onderzoek & advies, training, coaching en interim inzet, vaak in een combinatie van deze disciplines. Onze oplossingen richten zich op twee focusgebieden: vanuit strategie door te voeren beleid en gedragsverandering van mensen, leidinggevenden en teams binnen de klantcontact wereld. Met onze expertise behalen we resultaten door - samenwerkend met opdrachtgevers - teams en teamleden te ontwikkelen zodat mensen beter samenwerken, hogere prestaties halen, in staat te zijn meer klanten aan zich te binden en/of hun werk leuker gaan vinden.

MISSIE

Looyint bestaat uit een enthousiast team van specialisten dat graag helpt met het verbeteren van klantgerichtheid en het realiseren van optimale klantbeleving. Blijvende verandering in houding en gedrag doormiddel van een mens- en resultaatgerichte aanpak op maat voeren wij, samen met u, blijvend door.

Onze klanten zijn organisaties die oprecht klanten, dienstverlening en serviceverbetering centraal stellen. Het resultaat is dat de verwachting van uw klanten wordt overtroffen en dat wij bijdragen aan een loyalere relatie met uw klanten.

Kernwaarden

Onze Kernwaarden: Loyaal, Persoonlijk en Integer

Visie

Looyint wil voorloper zijn in het doorvoeren en laten ervaren van duurzame veranderingen in houding en gedrag ten behoeve van dé tevreden klant.

Filosofie

Looyint werkt met een ontwikkelfilosofie. Wij geloven niet in ‘een dagje trainen of coachen’. Wij weten uit ervaring dat mensen in kleine stappen in staat zijn veranderingen in hun werkwijze door te voeren, zolang ze het belang zien van een verandering en bereidt zijn hieraan te werken, vanuit hun eigen rol.