NCCA Awards 2016: 3x goud, 3x zilver, 5x brons

NCCA Awards 2016: 3x goud, 3x zilver, 5x brons

Met goud op zak zijn ABN Amro, Centralpoint.nl en KPN/EarlyBridge de grote winnaars van de Nationale Contact Center Awards 2016. Tijdens het CustomerFirst Gala zijn vanavond tevens drie zilveren en vijf bronzen NCCA Awards uitgereikt, is de titel Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland verstrekt en is onthuld welk geldbedrag de deelnemende contactcenters aan de Plantronics Team Trophy dit jaar hebben opgehaald voor het goede doel.

Deventer Ziekenhuis zet in op patientgerichte zorg!

Deventer Ziekenhuis zet in op patientgerichte zorg!

De beoordelingen op ZorgkaartNederland laten er geen twijfel over bestaan: het Deventer Ziekenhuis is momenteel het meest patiëntvriendelijk. Met een gemiddelde score van een 8,5 scoorde het Overijsselse ziekenhuis in 2015 het hoogste aantal waarderingen. Op de lauweren rusten is er niet bij, want het DZ-beleid wordt de komende tijd nog meer afgestemd op wat de klant wil.

Genomineerden klantvriendelijkste bedrijf 2016

Genomineerden klantvriendelijkste bedrijf 2016

ANWB, Coolblue, EMTÉ Supermarkten, Gall & Gall, ICI Paris, Jan Linders, KLM, Landal GreenParks, Rituals en Simyo maken dit jaar kans op de titel Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Donderdag 21 april wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het CustomerFirst Gala.

NS International test WhatsApp

NS International test WhatsApp

NS International houdt de komende twee maanden een
proef met klantcontact via WhatsApp. Dat schrijft TravelPro. Het contactkanaal
is een aanvulling op de bestaande communicatiemiddelen die het bedrijf toepast
om reizigers op weg en onderweg te helpen, zoals Twitter en Facebook.

Klachtenmanagement Politie behoeft impuls

Klachtenmanagement Politie behoeft impuls

De politie trekt zich te weinig aan van klachten van
burgers. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie.
Het leren van klachten binnen de politieorganisatie is onvoldoende geborgd, stellen
de rapporteurs.

Whatsappen met 's Heeren Loo

Whatsappen met 's Heeren Loo

Klantenservicemedewerkers van 's Heeren Loo Zorggroep zijn sinds kort ook per WhatsApp bereikbaar. De organisatie beweert in de gehandicaptenzorg de eerste te zijn die de berichtendienst landelijk beschikbaar maakt als contactkanaal.

 

Patiënten willen zorgcontact graag online regelen

Patiënten willen zorgcontact graag online regelen

Nederlandse patiënten willen handige online toepassingen om hun zorg te regelen. Het moet onder meer mogelijk zijn om via internet recepten aan te vragen, afspraken met artsen in te plannen of om zorgverleners per e-mail vragen te stellen. Dat zou ‘gemakkelijk en tijdsbesparend’ zijn, blijkt uit de recent verschenen eHealth-monitor 2015 van het NIVEL en Nictiz.

 

Helft Nederlandse jongeren gebruikt Instagram

Helft Nederlandse jongeren gebruikt Instagram

Het Twitter-gebruik zakt wat af, Facebook neemt iets toe in Nederland en Instagram, Pinterest en SnapChat doen het erg goed onder Nederlandse jongeren. Die conclusie valt te trekken uit de actuele resultaten van het Nationale Social Media Onderzoek 2015.

Ruim 10.000 Nederlanders namen deel aan de jaarlijkse studie van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy. 

Klantvriendelijkheid persoonlijke verzorging hoog gewaardeerd

Klantvriendelijkheid persoonlijke verzorging hoog gewaardeerd

Drogisten, Douglas en Etos, die zich alle richten op persoonlijke verzorging, zijn genomineerd voor de verkiezing van het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2014. De overige zeven zijn ANWB, bol.com, de Bijenkorf,Ikea, Jumbo, Miss Etam en Primera.

Naast enkele vertrouwde gezichten, zijn de Bijenkorf en Primera nieuwkomers in de top-10. Opvallend is dat drie genomineerden zich richten op persoonlijke verzorging. 'Persoonlijk contact is essentieel als het gaat om persoonlijke verzorging. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat het wordt gewaardeerd als je de klant oprechte aandacht geeft. DA, Douglas en Etos weten hierin de juiste snaar te raken', aldus Willem Brethouwer, directeur MarketResponse.