Zuidwester gestart met eigen KCC.

Zuidwester gestart met eigen KCC.

Zuidwester is een instelling voor gehandicaptenzorg met diverse locaties in Zuid Holland en West Brabant en ruim 1.500 betrokken medewerkers. Afgelopen week is het KCC van start gegaan, reden voor Looyint om bij wijze van felicitatie een paar mooie grote taarten te laten bezorgen.

DDMA ontkracht mythes rondom AVG

DDMA ontkracht mythes rondom AVG

Brancheorganisatie DDMA lanceert een AVG-hulplijn als kennisplatform voor bedrijven. Volgens DDMA ontstaat er veel onduidelijkheid over de nieuwe wetgeving doordat er allerlei mythes rondgaan.

Markt of strijdtoneel?

Markt of strijdtoneel?

Ze buitelen over elkaar heen, de verschillende uitzendbureaus en recruiters. Af en toe zelfs op het agressieve af. LinkedIn afstruinen en snel even wat mogelijke kandidaten benaderen. Freelance.nl en andere sites leveren direct een flink aantal profielen, zonder de kandidaat te kennen. Aan de kant van de kandidaten is het ook feest: CV’s worden gepimpt, het kleinste stukje ervaring wordt opgeblazen en vergeet vooral niet de vermelde diploma’s even op te vragen! Als je als mogelijke werkgever het LinkedIn profiel van je kandidaat raadpleegt zou je haast geloven dat je de volgende Minister President van ons land gevonden hebt…..

Privacy is blinde vlek bij klantcontact

Privacy is blinde vlek bij klantcontact

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet mei van dit jaar door alle organisaties zijn geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. “Dat betekent dat organisaties ook beleid moeten hebben geformuleerd over de inzet van social media, instant messaging en video en wat dit betekent voor de privacy van hun klanten. Maar dit is vaak geen onderdeel van de implementatie”, zegt Jitty van Doodewaerd, senior privacy consultant bij DMCC.

Hoe goed zijn gemeenten bereikbaar per e-mail?

Hoe goed zijn gemeenten bereikbaar per e-mail?

Ruim een derde (40%) van de gemeenten in Nederland is goed te bereiken per e-mail. Burgers kunnen bij KCC’s terecht voor hun vragen en krijgen binnen twee dagen antwoord. Daarentegen zijn er wel steeds meer gemeenten die minder toegankelijk zijn voor vragen en hier geen e-mail voor gebruiken.

Videoconsult voor patiënten Utrechts Medisch Centrum

Videoconsult voor patiënten Utrechts Medisch Centrum

Het patiëntenportaal ‘Mijn UMC Utrecht’ is onlangs uitgebreid met een videoconsult. Deze optie biedt patiënten de mogelijkheid om vanuit huis via een videoverbinding in gesprek te gaan met hun zorgverlener en bijvoorbeeld bloeduitslagen en het behandelplan te bespreken.

Zorgverzekeraar moet digitale service op orde hebben

Zorgverzekeraar moet digitale service op orde hebben

Als de digitale dienstverlening ondermaats is, stapt veertig procent van de 1.002 door Enable-U ondervraagde Nederlanders dit jaar nog over naar een andere zorgverzekeraar. Dat blijkt uit diens onderzoek ‘De zorgsector door de bril van de patiënt’.

Klantcontact Nederlandse banken moet persoonlijker en proactiever

Klantcontact Nederlandse banken moet persoonlijker en proactiever

Hoewel het consumentenvertrouwen in Nederlandse banken toeneemt, onder meer door groter klantgemak, worden veel kansen voor persoonlijk en proactief klantcontact onbenut gelaten. Dat staat in de Vertrouwensmonitor Banken 2017, uitgebracht door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

CCMA Manager van het jaar is bekend.

CCMA Manager van het jaar is bekend.

Tijdens een verrassend galadiner met award show in het Koetshuis van Buitenplaats Amerongen werd gisteren de laatste strijd gestreden tussen de 6 finalisten en bekend gemaakt wie een jaar lang de titel Contact Center Manager of the Year onder zijn naam mag schrijven.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok