Onderzoek & Advies

Organisaties, afdelingen en medewerkers zijn elke dag hard bezig met de uitvoering van hun dienstverlening. Organisatie, mensen, middelen en processen dienen hierbij goed op elkaar afgestemd te zijn om dit zo effectief mogelijk te kunnen doen, waarbij resultaat, kosten, service en vooral klantbeleving van groot belang zijn!

Looyint biedt haar relaties de mogelijkheid op basis van haar brede ervaring in diverse sectoren en branches, te onderzoeken hoe een afdeling of team is georganiseerd in relatie tot optimalisatie of wellicht een externe norm (COPC, ECCS, ISO CCC). Door middel van een Quick Scan is Looyint heel goed in staat om op basis van kort en bondig onderzoek, haar bevindingen en advies tot eventuele verbetering te rapporteren en presenteren aan directie of management.

Voorbeelden van Quick Scans; opzetten Klantcontact Centrum (KCC), optimaliseren Klantcontact Centrum (KCC), Normvergelijking m.b.t. COPC, ECCS of ISO, Medewerker- of Teameffectiviteit en Klantbeleving.

Weten hoe uw afdeling of team wellicht tot (nog) betere resultaten kan komen of hoe een klantenservice op te zetten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of offerte.