Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement, ook wel Quality Management (QM) genoemd, biedt de mogelijkheid om de kwaliteit van klantcontact (zowel telefonisch als digitaal) te meten en waarborgen.

Met een QM-formulier meet de leidinggevende of coach heel gericht de kwaliteit van de gevoerde communicatie. Hierbij wordt de klantcommunicatie geanalyseerd door bijvoorbeeld een telefoongesprek mee te luisteren of een gevoerde mailconversaties door te lezen.

De uitkomsten van deze Quality Monitoring geven een totaaloverzicht van waar zowel de individuele medewerker als het team staan. Op basis hiervan worden medewerkers structureel gecoached, waarmee bewustwording en vooral persoonlijke groei worden gerealiseerd.

Looyint heeft omvangrijke ervaring met het coachen en begeleiden van medewerkers en teams die zich bezighouden met klantcontact. Onderdeel hiervan is een coachingsformulier op maat.

Meer weten over kwaliteitsmanagement, of de mogelijkheid om opgeleid te worden tot (kwaliteits)coach? Neem vrijblijvend contact met ons op.