Customer journey

Klantgericht ondernemen leidt tot hoge verwachtingen bij de klant. Klanten worden steeds kritischer waardoor de lat voor organisaties nog hoger komt te liggen. Het is uw taak om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Inzicht in de customer journey, oftewel de klantreis, geeft u de mogelijkheid om (nog) meer aan de wensen van de klant te voldoen. De fases van inspiratie, oriëntatie en actie bepalen de customer journey. Door inzicht in deze klantreis te krijgen, kunt u invloed uitoefenen op de klantbeleving van de klant.

Inspiratie, oriëntatie en actie

Door de drie fases (inspiratie, oriëntatie en actie) tijdens de customer journey duidelijk in kaart te brengen, kunt u een positieve klantbeleving bevorderen. En een tevreden klant is de beste verkoper. Zorg er daarom voor dat uw klanten blij zijn met uw diensten en de positieve klantervaring zal zich als een lopend vuurtje verspreiden. De customer journey brengt de ervaringen van de klant in beeld. Welke reis legt de klant af en welke problemen komt de klant onderweg tegen? Wanneer u dit duidelijk in kaart heeft gebracht, kunt u concreet werken aan een betere klantervaring, hogere conversie en een efficiëntere werkwijze van uw personeel.

Schat aan informatie

Wat is voor een klant belangrijk? Welke informatiebronnen gebruikt een klant wanneer er voor een product of bedrijf gekozen wordt? Waarom kiezen klanten juist voor uw organisatie? Hoe ervaart een klant de uiteindelijke keuze? Iedere klant beleeft dit proces op een andere manier. Inzicht in de customer journey levert een schat aan informatie op. Door de klantreis vanuit het perspectief van de klant te visualiseren, ontdekt u de zwakke kanten van uw organisatie. U leert welke punten u aan kunt pakken om de positieve klantbeleving verder te verbeteren. Kortom, dankzij inzicht in de customer journey kunt u (nog) beter inspelen op de behoefte van de klant.

Wie is Looyint?

Looyint werkt voor de meest uiteenlopende bedrijven en geeft advies op maat en ondersteuning waar nodig. Wij helpen u om uw dienstverlening te verbeteren en de positieve klantbeleving te bevorderen. Bent u op zoek naar een bedrijf dat uw organisatie kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.