Is klantgerichtheid nog belangrijk in deze tijd?

Is klantgerichtheid nog belangrijk in deze tijd?

Soms vraag ik mijzelf af of klantgerichtheid in winkels nog belangrijk is in deze tijd. Zo was ik laatst in een winkel en had ik een aantal spullen voor Pasen gekocht. Hier zaten ook een aantal breekbare producten bij. Bij de kassa stond een meisje dat mij amper gedag zei. Ze vroeg of ik een tasje wilde, waarop ik ja zei. Ik vroeg haar ook of ze iets ter bescherming had voor de breekbare spullen. Ze legde wat papiervellen neer voor deze breekbare spullen en gaf mij het tasje. Vervolgens ging ze over naar betalen. Nadat ik betaald had ging ze verder met de volgende klant. Ik mocht al mijn breekbare spullen zelf in papiervellen rollen en in het tasje doen! Wat een slechte service dacht ik!

Je zou toch juist in deze tijd, waarin veel winkels failliet gaan en webwinkels met bosjes uit de grond worden gestampt, verwachten dat winkels onderscheidend willen zijn! Waarom zou je als klant de deur uitgaan als je dezelfde spullen online kunt kopen en ze ook nog thuis worden bezorgd terwijl je in de winkel niet eens op een klantgerichte manier wordt onthaald voor deze zelfde spullen!

Juist wanneer de klant er bewust voor kiest om niet online te shoppen verwacht deze een optimale service! Je gaat als klant niet voor niks de deur uit! Je kiest voor een persoonlijk contact bij je aankoop en dat wil je dan ook echt voelen!

Als medewerker kun je hierin juist het verschil maken! Zorg ervoor dat de klant zich welkom voelt! Dit begint al met een positieve en enthousiaste houding, de klant zien en deze vrolijk begroeten. Het is belangrijk dat je kijkt wat de klant nodig heeft en dat je daar vervolgens op in speelt. Dat je de klant oprecht helpt, meedenkt en daar waar het nodig is een stapje extra doet!

Volgens mij maakt dit je werk veel leuker! Je krijgt een blije klant die graag terugkomt en jou misschien wel aanbeveelt aan anderen. Dit komt je bedrijf alleen maar ten goede! En helemaal in deze tijd! Want kies ik voor het onpersoonlijke, dan kies ik wel voor de webshop!

Wilt u als organisatie ook het verschil maken door klantgerichte medewerkers? Looyint helpt u graag om de juiste mindset & gedrag te creëren bij uw medewerkers om zo de klant dat fijne gevoel te kunnen geven waarvoor hij zo graag de deur uit gaat en bij u komt! Wij geloven erin dat wanneer de klant zich klantvriendelijk en klantgericht behandelt voelt door uw medewerker, dat uw organisatie hier alleen maar beter van wordt!

De schrijver

Desiree Wijdh

Desiree Wijdh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok